Noniin, paljon on tapahtunut sitten viime kerran..

 

Lähtöön on enää kaksi viikkoa, lennot varattiin 6.9. Lähtö on siis Kuopiosta klo 17;30, sitten Helsingin kautta Tukholmaan jossa vietämme yön. Seuraavana aamuna lähtö Tukholmasta kohti Glasgow'ta. Mukana on tavaraa vaikka muille jakaa, en vieläkään ymmärrä miten saan kaikki mukaan! Onneksi golfbägin kuljetuspussi saattaa pelastaa minut, sillä sinne mahtuu hyvin tavaraa kun matkalaukku alkaa olla täynnä (testattu on, toimii loistavasti). SAS perii golfbägistä 15€/ suunta tai 40€ kokonaan (tai sitten ei kumpaakaan, sivuilta ei löytynyt tietoa eikä puhelinpalvelusta tarkempaa infoa) joten se tulee kuitenkin halvemmaksi kun ylikilojen maksaminen koska golfbägit pitää perille kuitenkin saada. Taistellaan sitten niiden kanssa taksissa perillä, metrolla en suostu laukkujeni kanssa vääntäytymään ensin vuokranvälitystoimistoon ja sieltä kämpille.

Kämpästä puheenollen, laitoin kyseiseen toimistoon viestiä että onhan kaikki okei, olemme tulossa sitten 7. päivä. Sieltä vastattiin että ei, ei teillä mitään asuntoa ole kun "teistä ei ole mitään kuulunut". No toki oltiin saikaisemmin sovittu että tulemme vasta SYYSKUUSSA ja maksamme sitten myös elokuun vuokran. Siinä piti sitten hieman hillitä itsensä ennenkuin otin heihin yhteyttä, ja pian vastaus saapuikin; "pahoittelemme virhettä, vika oli meidän, saatte asunnon jos haluatte". Ihmeen aaseja siellä töissä. Eli väärä hälytys periaatteessa, mutta onneksi tuli otettua yhteyttä ennen lähtöä. Varmaan pientä alkuvaikeutta, voi olla että lisää hermojenkiristelyä tulee kun pitää hankkia a) pankkitili b) internet-liittymä c) puhelinliittymä (kuulemma jossain helppoa, jossain erittäin hankalaa ulkomaalaiselle).

Lähtöä odotellessa, olisi kyllä kiva olla jo perillä. Onneksi kämppä on osin kalustettu niin ei tarvitse kalusteista kauheasti huolehtia alkuun. Vuokrasopimus on puoli vuotta minimissään, joten samalla voimme katsella uutta asuntoa parempaan asunnonmetsästysaikaan jos emme kyseisessä viihdykään. Ei muuten, toivon vain että alue ei ole ihan räkä :)