Tänään on ensimmäinen lomapäivä - näin tosi rankan viikon päätteeksi.. meillä oli koululla Freshers week josta kirjoitinkin, ja nyt sen päätteeksi on parin päivän loma, eli koulu alkaa tiistaina. Oikein kiva kyllä kun koulu alkaa, kun nyt alkaa olla selvillä näistä systeemeistä mitä on missäkin, ja miten asiat toimii.

Ollaan tutustuttu tosi moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Eilen oli "international lunch" jossa meidät oltiin jaettu ryhmiin ja sitten vaan keskusteltiin kaikesta miten on mennyt ja ollaanko tykätty Glasgowsta jne. Mun ryhmässä oli tutori Craig (perus-skotti), kenialainen Steven ja kiinasta joku tyttö jonka nimeä en muista.. Roopen ryhmässä oli ruotsalainen Elin, ja hengattiin sen kanssa tänään koko päivä. Meillä oli tosi hauskaa, Elin tuli ensin keskustaan ja tavattiin siellä. Se oli tullut tänne vasta lauantaina, joten me oltiin tosi konkareita :D Mentiin siis shoppailee, sitten meille kämpille tekemään ruokaa (roope teki ja me juoruttiin) ja sitten takasin tonne ostareille. Ostin hatun, tuuli on aika pureva. Elin asuu Maryhillissä koulun asuntoloissa, se on aika kaukana ja sit missattiin sen bussi kun unohduttiin kauppaan. Tulin vasta nyt kotiin, klo on siis täällä 19. Jalat ihan hapoilla kävelystä :) Onneksi ostin sen hatun, eilen oli aikamoinen "aivot pihalle" tuuli; kysyin Craigilta että tuuleeko täällä aina näin paljon, oltiin kerrostalon 6 kerroksessa ja se tuntui aika kovalta, niin vastaus oli että "joo tää on ihan tavallinen tuuli täällä, ootas kun tuulee kovasti". Olin et kiva kiva ja suunnistin heti hattukauppaan.. Muuten on kyllä ollu tosi hieno ilma, aurinko paistaa ja on lämmin. Välilla tulee vettä ja sitten taas aurinko  tulee esiin, mutta se on kuulemma normaalia.

Eilen oltiin myös golfjoukkueen mukana rangella; ihan hirveän iso rangekompleksi kahdessa kerroksessa, tosi hyvät chippi  / puttialueet ulkona. Se oli lentokentän "väärällä" puolella eli aika kaukana kaupungista, mutta bussilla kuulemma pääsee. Käytiin bussilla jo IKEA:ssa ja se on kuulemma siinä aika lähellä. Matkaa meni noin 45 minuuttia. Pitää nyt miettiä sen jäsenyysjutun kanssa, golfkentälle jonne koululla on jäsenyys on puolentunnin junamatka + 10 minuuttia kävellen. Kai sen kestää.. Täällä on golfkulttuuri joillain kentillä vielä hieman vanhanaikaista, esimerkiksi naisille ei ole välttämättä pukuhuoneitakaan olemassa. Huomenna suunnistetaan kohti Loch Lomondia, siellä pelataan naisten European Tourin osakilpailu. Taliin en päässyt, joten tänne täytyy! Huomenna pitää mennä bussilla Loch Lomondiin josta ostetaan liput, ja bussi vie itse kentälle. Talissa oli viime vuonna tosi kivaa, odotan huomisesta siis kivaa päivää!

Oikein kivaa on ollut, ja viihdyn oikeasti täällä! Paikka on kiva, ja kun on nyt kuljeskeltu ympäriinsä niin vaikuttaa siltä että osataanpa liikkuakin. Minulta on moneen kertaan tultu kyselemään kadulla että "olet ulkomaalainen, et näytä yhtään britiltä. Mistä olet?" (pitänee ottaa kohteliaisuutena..?). Enimmän arviot on että olen ruotsalainen, ja Elinkin luuli että olen Ruotsista ja oli innoissaan että pääsee käyttämään ruotsia.. en tosin ruotsia kamalasti puhu joten valitettavasti jouduin tuottamaan pettymyksen :D Käytiin just Roopen kanssa kaupassa, ostettin PEPSIÄ (Pirjo; kuvia ei tarvitse laittaa kiitos vain! muistan sen kyllä kuin eilisen päivän... :D). Pepsi on ihan hirvittävän halpaa, 71p / 2 litraa. Sitten ostettiin karkkia ja leivoksia, ja ruetaan katsomaan OC.tä. Ainoa DVD mikä meillä on mukana... ollaan tosi koukussa! Ja Pirjolle tiedoksi; jos tietokonettä ei käytä laittomiin tarkoituksiin, niin sen omistaminen on ok eli emme riko lakia :) Tämä tieto selvisi tänään, joten emme saa 1000£ sakkoa vaikka tarkastaja tulisikin ;)