902389.jpg902394.jpg

Noniin käytiin tänään sitten Roopen kanssa tutustumassa kouluun. Ostettiin metroon Discovery Ticket - eli 1,90£ hinnalla saa ajaa niin paljon kuin jaksaa.. Käytiin ensin vuokravälityksessä hakemassa vuokrasopimukset ja viemässä avain, sillä erotuksella tosin että avain unohtui ja joudumme palaamaan sinne maanantaina, great! Sitten ajoimme koululle. Tiesin toki että se on hieno, mutta en kuitenkaan odottanut mitään vastaavaa. Kuopion arkkitehtuuriin tottuneena yllätyin kamalasti. Laitoin siitä pari kuvaa tähän, kuvat kun kertovat enemmän kuin tuhat sanaa..  Kävimme katsomassa missä advisorin tapaamiset ovat, registerationin huoneen ja sitten vähän ympärillemme. Kampusalueen urheiluhallikin löydettiin, uima-allas, kuntosaleja jne jne vapaassa käytössä vain 30£ vuosimaksua vastaan. Täytyy hankkia tuo jäsenyys, ei ole paha hinta koko vuoden kuntoilusta. Voisi sitäkin varmaan harrastaa. Yritin kysellä myös golfjoukkueesta, mutta tiskillä oleva kaveri ei siitä tiennyt mitään. Pitänee odottaa Freshners weekiä, silloin pitäisi saada lisätietoa, ja suomalainen poikien joukkueen kapteenikin tulee sinne käsittääkseni. Hän sanoikin jo alustavasti että pääsen joukkueeseen kun hänet Kuopiossa tapasin sattumalta, mutta pitää nyt vielä katsella miten asiat järjestyy. Golfkentälle on ainakin pitkä matka (siis sinne mihin koululla on sopimus, edullinen vuosijäsenyys ja käsittääkseni rajoittamaton pelioikeus, vain noin 120£/vuosi), ja mietitttiin jo auton ostamista. Fiat Brava vuosimallia 97 oli hintaan 200£ että ei ainakaan hinnalla pilattu :D (niin ja uudehko Porche Boxter 8990£, huom huom jos joku haluaa sponssata!)

Käytiin myös pankissa avaamassa tiliä, Bank Of Scotland on kuulemma hankalin juuri ulkomaalaisille opiskelijoille, mutta käveltiin sitten sinne sisään (sijaitsee naapurissa, joten laiskuuttamme sinne) pienen pynttäytymisen jälkeen. Tavoitteemme oli näyttää vakuuttavilta ja vastuullisilta henkilöiltä, ja nähtävästi onnistuimme sillä kaveri tökkäsi hakulomakkeen kouraan ja pyysi lähettämään Leedsiin passikopion kera (otti kopion, kuittasi sen, loistavaa toimintaa). Ottaavat kuulemma yhteyttä 7-10 päivän kuluessa. En kyllä vieläkään usko että homma on niin helppoa - niin paljon siitä on kerrottu kauhutarinoita.. Odotellessa :P

Huomenna sitten shoppailemaan (tai hankintoja tekemään)- tarpeeseen taas! Koululaukku pitää hankkia, kummallakaan meistä ei ole mitään missä kuljettaa noita monisteita ja muuta vastaavaa. Koulun kurssiopaskin on tosi iso, joten se vie tilaa ja sitä ei voi taittaa. Hiuskiharrin pitää myös ostaa (ärsyttää kun unohdin omani kotiin). No katsellaan mitä löytyy. Tuolla kaupungilla on niin kiva vain olla ja kierrellä että pariin kertaan ei ole mitään tarttunut mukaan. Tänään löytyi ihana kirjakauppa - pitää varmaan hakea pari kivaa pokkaria alekorista joku päivä englannintaitoja verestääkseni ;)