Noniiiin sunnuntaina sitten hypattiin tyttojen kanssa autoon ja matkattiin kohti St Andrewsia. Taytyy myontaa etta heraaminen kavi voimille, lahto oli jo puoli yhdeksan. Kerry ja Katie tulivat hakemaan minua tietysti tapansa mukaan PUOLI TUNTIA MYOHASSA joten sain odotella ulkona hetkisen.. Matkaa Glasgowsta St Andrewsiin on noin 1,5 tuntia ja perille paastiin noin puoli yhdentoista maissa. Minun tiiausaikani olisi pitanyt olla kerro 11:20, mutta jotain hassakkaa oli taas tapansa mukaan ja lahdot oli myohassa. Pelattiin Eden-nimisella kentalla, joka on yksi St Andrewsin seitsemasta kentasta.  Old Courselle siis ei paasty, mika ei tosin kovasti yllattanytkaan. Se on viela kaiken lisaksi sunnuntaisin kiinni jolloin sinne paasee kuka vain lenkkeilemaan (siella on erilliset "lenkkipolut", tai siis lenkkipolkujen tapaiset jossa on varmasti kiva lenkkeilla). Eden-kentallakin on vastaavat polut, ja  siella oli koiranulkoiluttajia ja lenkkeilijoita golfareiden kanssa sulassa sovussa. Kentta oli tyypillinen links kentta, mita nyt muutaman links kentan olen taalla pelannut taytyy todeta etta tykkaan niista erittain paljon jos tuulta ei oteta huomioon. St Andrewsissa kuulemma tuulee aina ja sanoisinko etta sunnuntain tuuli oli myos melko vaikuttava. Pelasin kahden paikallisen tyton kanssa joiden mielesta se ei ollut "tuulta laisinkaan" ja saa oli siedettava. Aurinko paistoi, joka oli tietysti ihan kivaa mutta jos tuulee niin paljon etta hyva draivi menee noin 100m eteenpain niin en kutsuisi sita kovinkaan tuulettomaksi saaksi. Etuysin jalkeen St Andrwesin tytot jarjestivat yllatyksen; he ilmoittivat etteivat jaksa enaa pelata ja kavelivat klubille. No seuranani oli vain St Andrewsin tyttoja joten odottelin seuraavaa ryhmaa saapuvaksi johon olisin voinut liittya mutta senkin ryhman paikalliset pikkuapinat olivat paattaneet lahtea pois (hei haloo se on kilpailu kuitenkin!) ja pelasin sitten Lindseyn kanssa takaysin joka koki saman kohtalon kanssani. Han on Stirlingin yliopistosta ja pelasi tasoituksella kolme. Hiihdeltiin vahan molemmat mutta loppuun paastiin! En olisi mistaan hinnasta kuitenkaan kavellyt pois vaikka tuuli olikin vahan ilkea, matka oli kuitenkin niin pitka ja piti maksaakin! :D Kierroksen loputtua lahdimme takaisin kohti Glasgowta, ja Kerry vei minut Old Coursen 18 griinin ja klubitalon laheisyyteen. Harmi vaan ei paasty tarpeeksi lahelle joten kuvat jaivat vahan huonoiksi (syytan kylla kameraani myos!). Oli hieman turisti-olo kyllakin, napsin kuvia kentalta kokoajan. No ensimmainen kerta siella, sallittakoon se talla kertaa!

1325899.jpg

Tassa kuvaa Edenin klubitalon laheisyydesta

1325901.jpg

Itse klubitalo, kivaa vaihtelua perinteiseen skotti-tyyliin, tama oli siisti ja mukava seka henkilokunta oli erittain ystavallista!

1325902.jpg

Klubitalo kentan puolelta katsottuna

1325907.jpg

First tee

1325910.jpg

Kiva vaylabunkkeri, onneksi sielta oli vapaa droppi. Ainakaan tuosta paikasta minne onnistuin palloni lyomaan ei olisi kovin pitkalle paassyt, lipullekin oli matkaa noin 200 jaardia.

1325916.jpg

Maisemaa vaylalta. Kuvan griini oli aivan jarkyttavan iso, tosin se kuvassa nayttaa pienemmalta kuin onkaan. Griinit olivat aivan mahtavassa kunnossa, oli erittain mukava putata! :)

1325922.jpg

Siina St Andrewsin golfakatemian harjoituspaikkoja ja taustalla hotelli. Hotellin takana Old course.

1325926.jpg

Siina Old Coursen 18 griini ja klubitalo oikealla. Kuten sanottu ei paasty lahemmaksi aikataulun takia ja kamerani on ihan kamala joten joudutte tyytymaan tahan kuvaan. Jos jollain on ylimaaraisia kameroita joissa on yli 4 megapixelia niin voi ottaa yhteytta!

Kokonaisuudessaan reissu oli mahtava ja oli kiva kayda paikassa joka kutsuu itseaan nimella "Home of golf". Old coursen green fee hinnat olivat 66-130£ valilla / kierros riippuen ajankohdasta. Tietysti ottaen huomioon etta kentalle ei ihan noin vain paase, vaan paivaa ennen paasee osallistumaan lottoon jossa jaetaan paikkoja seuraavalle paivalle. Kuulemma noin 50% ajoista jaetaan loton kautta, joten pieni mahdollisuus on olemassa. Mutta kannattaa olla ajoissa liikkeella muuten joku puhui jopa vuoden etukateisvarauksista. Pitaa tarkistaa pitaako tuo paikkansa, otin pari lippua mukaan joissa tuo varmistuu.
Muiden kenttien hinnat olivat erittain kohtuulliset, New Course 46£ low seasonin aikana, Eden oli vain 25£. Tietysti High Season tuo hintaa tuohon lisaa mutta silti mielestani hinta pysyy kuinkin melko kohtuullisena ja aikoja saa melko hyvin.

 Suosittelen!!!!!