Kohta menee hermot, oikeesti! Economicsin maikka ei vieläkään älyä että mun nimi on LEENA, tai Lena whatsoever... Se kutsui mua eilen "Lanaksi". Se on joku a) tyhmä b) ilkeä ja tekee sen tahallaan. Tosin vaihtoehto a on ehkä todennäköisempi, sillä saksalainen kaverini Louis on myös ko. tunnilla ja opettaja ääntää sen aina "luiiiiiiii". Jokaikinen kerto sekin joutuu korjaamaan että "really, it is LouiS". En tajua miten se ei vaan voi opetella lausumaan edes sinnepäin.

Ranskan tunnit ovat sujuneet jopa ihan kohtalaisesti, eilen tosin jouduin vähän huijaamaan opettajaa koska en oikein älynnyt mitään.. Keskustelimme oral class-tunnilla urheilusta, ja istuttiin ringissä opettajan ympärillä. Keskusteltiin lajeista mitä kukin harrastaa ja miksi. Opettaja kysyi minulta että "mitäs sinä harrastat pysyäksesi notkeana?". No tietysti minun piti vastata että "en oikeastaan mitään, sillä mielummin teen jotain kuntoa ylläpitävää tai jotain". Mutta jostain syystä kuulin vastaavani että "joogaan" (en muistanut jotain sanaa joten päästin sammakon suustani) ja siitäkös opettaja innostui... Hän kertoi olevansa todella innostunut joogasta, ja kysyi että missäs täällä Glasgowssa joogaa voi harrastaa jne. Olin ihan solmussa, meni hetki ennenkuin tajusin edes suomeksi mitä hän kysyy ja sitten vielä piti miettiä mitä vastata. No kerroin joogaavani innokkaasti vain kesäisin Suomessa, joten en ole ehkä oikea henkilö kertomaan paikkoja täällä päin (opettaja on Pariisista joten hänkään ei tiedä). Hän kuitenkin vielä uteli mitä joogaa harrastan, ja vastasin että "sitä tavallista" koska minulla ei todellakaan ole mitään havaintoa edes siitä mitä jooga on. Kaikkeen sitä joutuu kun ei tajua.. Odotan vain innolla sitä kun joudun vaihtoon Ranskaan, voi olla että istun ensimmäiset 3 kuukautta naama punaisena luokan nurkassa ja toivon että kukaan ei kysy minulta mitään. Mutta kaikki mikä ei tapa, vahvistaa?! eikö vain..

Olen löytänyt täältä lemppari(ruoka)kaupan! Somerfield, luultavasti vastaa suomessa alepaa tai vastaavaa, mutta en jaksa välittää! Suklaalevy maksaa 26p(!!!) ja spriten korviketta saa 60p:llä. Jauhelihakin (500g) maksaa vain hieman alle punnan ja suklaamoussea saa 40p:llä. Olen jopa oppinut vähän tekemään ruokaa, tosin mihinkään vaativaan en kykene. Eilen poltin jalkani kun tein spagettia, älkääkä vain kysykö miksi!

Lähdetään kohta Primaryyn, se on "pubi" West Endissä jossa on International Societyn ilta. Siellä on oikeasti tosi kivaa, paljon tuttuja ja ulkomaalaisten kanssa on oikeastaan helpompi tulla toimeen kuin ihan brittien. Oikeastaan minulla on vain pari brittikaveria ja loput jostain muualta. Halloweenkin lähestyy, Hojjatin partyhouse kutsuu lauantaina. Mennään Heidin (Färsaarelainen kaverini) ja Roopen kanssa ostamaan jotain vaatetta, pitää keksiä jotain tosi kivaa! Täällä on kaupat pullollaan kaikkea Halloween-kamaa, eiköhän me jotain keksitä..

Eilen ja tänäänkin vain mietin jotain kivaa reissua jonnekin, tänään palelluin jopa sisälle (niin, meidän asunnossa on 16 astetta lämmintä). Joka päivä kun kävelen metroasemalta koululle, kävelen STA Travelin toimiston ohi jossa on ikkunassa iso kyltti, lentohintoja maailmalle. Glasgow-Bangkok on 385£, eli erittäin naurettavan edullinen hinta jos vertaa suomen edestakaisiin hintoihin. Joka päivä kävelen siitä ohi, ja päätän että kävelen sinne sisään kun tulen koulusta. Milloinkahan opin tajuamaan että se on silloin kiinni? Haluaisin sinne kovasti pääsiäisenä, isäkin sai osansa sähköpostiterrorismistani eilen kertoessani että haluan lähteä, ja yksin jos en saa seuraa. Halukkaat voivat ilmoittautua.. Lueskelin netistä juttuja, joita olivat kirjoittaneet juuri ne, jotka olivat jättäneet kaiken taakseen ja asettuneet Goalle tai Thaimaahan ja viettävät siellä aikaansa työskennellen ja oleillen. Joku päivä haluan kokea jotain tuollaista, edes hetken. Jos aurinko paistaa melkein 365 päivää vuodessa, ja sää on upea lukuunottamatta sadekautta, siinä on jo hyvät ainekset kasassa ollakseen tyytyväinen. En yhtään ihmettele miten paikalliset ihmiset esimerkiksi Thaimaassa ovat niin iloisia ja ystävällisiä, olisivat suomalaisetkin jos meillä olisi samanlainen ilmasto. Se auttaa yllättävän paljon. Tietysti ei sillä ilmastolla voi kaikkea korvata mutta ainakin henkilökohtaisesti kohdallani aika suuren osan voi.

1012585.jpg

Ei tuolla voi kauhean paljoa murjottaa :) Kuva Koh Sametilta viime tammikuulta.