jeee!!! Meidän netti toimii taas! Pääsee taas datailemaan kämpiltä, eikä tarvitse aina raahautua koululle asti. Tai siis nettihän ei ole meidän, mutta naapuri on hankkinut tujummat vehkeet joten hänen signaalinsa ulottuu kämpällemme entistä paremmin. Netti on ollut koko ajan päällä, eilen ja tänään. Pitänee koputtaa puuta, toivottavasti "monkey" ei taas katoa. No ilmainen netti on aina kiva lisä, pitää olla siitä erittäin kiitollinen. Eilen katsoin tilin saldoa, ja huomasin että onpahan tullut käytyä kaupoissa.. mutta täällä sitä huomaa että rahaa menee enemmän, kun pitää ostaa kaikki paikan päältä eikä mitään voinut ottaa kotoa mukaan. On tämä sen arvoista ;)

Keskiviikkona on ensimmäinen koe, business / managementista. Ei pitäisi olla kovin vaikea, ja onneksi posti toi pari päivää sitten sanakirjankin. Kumpikaan meistä ei ollut paikalla joten postimies ystävällisesti vei paketin Gorbalsin postitoimistoon. Gorbalshan on erittäin ongelmallinen lähiö, joku sanoikin että se on ollut -90-luvulla euroopan vaarallisimpia lähiöitä.. (edelleen korostan että meidän kämppämme ei siellä ole, tosin sama postinumero joten siksi syy miksi paketti sinne päätyi). Kuitenkin uskaltauduttiin lähteä kävelemään postiin, oli kuitenkin lauantai ja puolipäivä. Tien varressa komeili 24-kerroksisia taloja, jotka näyttävät siltä että ne voivat romahtaa hetkenä minä hyvänsä. Noo, osassa ikkunoista ei ollut edes laseja. Kuitenkin ihmiset siellä näyttivät ihan normaaleilta eikä suinkaan pahimmilta laitapuolen kulkijoilta, ja näiden kerrostalojen pihassa oli parkissa mersuja, audeja, yms eikä suinkaan vuosimallia -88. Joko suurella osalla asukkaista oli vieraita, tai sitten vaan täällä panostetaan autoihin enemmän.. Tietysti asuminen on täällä jumalattoman kallista, ja autot edullisia! Kävin tänään Joannan (parhaita kavereitani täällä) kanssa kiertelemässä kiinteistönvälitystoimistoissa, ja hinnat ovat uskomattomia! Ainakin West Endissä mistä Joanna asuntoa etsii. Hän asuu Student Apartmentsilla, jossa joutuu jakamaan huoneen jonkun toisen kanssa. Hänen kämppäkaverinsa ei ole mikään kovin ihanteellinen, joten hän haluaa muuttaa sieltä pois. Ei ole kyllä kiva jos kämppis tulee melkein joka aamu kotiin klo 5... Joannan vanhemmat lupasivat ostaa hänelle asunnon täältä, jotta hän pääsee muuttamaan mahdollisimman pian pois. Asunnot ovat vielä aika mielenkiintoisen kuntoisia, ainakin mitä katsottiin.. Joannan äiti oli netistä bongaillut asuntoja,mutta hän on Bahrainissa joten Joanna saa täältä käsin sitten katsoa tarkemmin. Netissä kuvat hämäävät vähän. Joanna on siis britti, mutta asunut täällä vain vuoden pari, ja Bahrainissa ja Hollannissa loput. Ollaan siis yhtä pihalla täällä kaikesta mitä tapahtuu.. Meidän kämppään muuten jäätyy! ulkona on varmaan lämpimämpää.. Yöllä pitää nukkua huppari päällä ja villasukat jalassa, ja sitten kun herää niin on kyllä varmasti nenä tukossa jne. Nyt istun keittiössä, täällä on lämmin koska kokattiin ja uuni on päällä.

Menee hermot kohta, en tietysti olettanutkaan että kukaan osaisi kirjoittaa / ääntää nimeäni oikein, mutta en enää jaksa tavata kenellekkään yhtään mitään! Pahin on economicsin pienryhmän vetäjä, ensimmäisellä kerralla hän vain tokaisi (vitsaillen); "whaaat is thiss weird name in here...", ja kun kerroin olevani suomesta, niin hän tokaisi että hänen toisessa economicsin ryhmässäänkin on myös suomalaisia. Olin että meitä on aika paljon täällä, että ei ole kovin ihme. Opetteja kysyi että "do you know Ruby, from Finland?", ja olin että ei, en tunne eikä kuulosta tutulta. No tietekin hän tarkoitti Roopea! En vieläkään ymmärrä miten hän sai roopen vääntymään tuohon muotoon. Seuraavalla viikolla ongelmat jatkuivat samaisen henkilön kanssa; nimenhuudon aikana opettaja kysyi "Joannaa". No paikalla ei ollut ketään joannaa ja hän alkoi tuijottamaan minua, ja kysyi että "I thought that you are Joanna?". Olin että ei, en ole Joanna, enkä käytä kolmatta nimeäni.. Sitten hän sanoi; "aaah of course, sorry Mary". Piti tietenkin selventää että toinen nimeni ei myöskään ole kutsumanimeni, ja "just call me Lena" selvitti tilanteen. Tupla-E on tosi hankala näille, joten olen kaikille Lena, äännetään lina. Sukunimestä löytyy vaikka mitä versioita, Lakka lienee paras. Niinkuin ihan kirjoitettuna, en tajua miten siinä on onnistuttu. Mutta huumorin piikkiin meneeee!